Κεντρική Ταβέρνα Tο καϊκι μας Περιοχή Φωτογραφίες Επικοινωνία
Περιοχή

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους και βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι το μοναδικό νησί με οδική πρόσβαση και για το λόγο αυτό αποκαλείται «στεριανό νησί».

Με πληθυσμό 22,879 κατοίκους, η Λευκάδα καλύπτει μία έκταση 302,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το κλίμα της είναι υγρό μεσογειακό με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες.

Tσουκαλάδες
Τσουκαλάδες, ένας εξώστης προς το ανοιχτό Ιόνιο, την Ήπειρο, τους Παξούς και την Κέρκυρα, με το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα και τη συνεχή, από ανατολή μέχρι δύση ηλιοφάνεια. Το χωριό του μαϊστρου με το πλούσιο πράσινο και τα γραφικά αγροτόσπιτα προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης καθώς απολαμβάνει τη βόλτα του στα λιθόστρωτα σοκάκια του. Εκεί θα βρεί πρόσχαρους κατοίκους που διατηρούν την ντόπια διάλεκτο, τοπικά προιόντα(λάδι, κρασί, μέλι) καθώς και ταβέρνες με ντόπια εδέσματα.

Βρίσκεται σε προνομιακή θέση πάνω στη διαδρομή προς τις καλύτερες παραλίες του νησιού: Σε 2 χιλ.βρίσκεται η παραλία Πευκούλια, σε 6 χιλ. το Κάθισμα.Νοτιότερα οι Εγκρεμνοί και το φημισμένο Πόρτο Κατσίκι, μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Οι εξαίσιες ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα ανεξίτηλα χαράσσονται στη μνήμη και σου δείχνουν το δρόμο των διακοπών ξανά και ξανά.